Erdoğan: Gönlümüz arzu eder ki İsrail ile münasebetlerimizi daha iyi bir noktaya taşıyalım

Erdoğan: Gönlümüz arzu eder ki İsrail ile münasebetlerimizi daha iyi bir noktaya taşıyalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan'ın açıklamalarında İsrail ile ilgili olan kısım ise dikkat çekiciydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistin politikalarını kabul etmenin mümkün olmadığını ifade ederken, ilişkilerin daha iyi bir boyutta olması temennisini de dile getirdi.

Erdoğan, İsrail'in Filisin politikalarını kabul etmemiz mümkün değil, İsrail'in Filistin'deki kardeşlerimize karşı takındığı tavrı kabul etmemiz mümkün değil. Ve Filistin topraklarına yönelik takındığı tavırları kabul etmemiz mümkün değil. Bu bizim ne adalet anlayışımıza, ne ülkelerin toprak bütünlüğüne yönelik yaklaşım noktasında bizim İsrail ile ayrıştığımız noktadır. Yoksa gönlümüz arzu eder ki onlarla da münasebetlerimizi daha iyi bir noktaya taşıyalım” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’le istihbarat paylaşımının da devam ettiğini kaydederek, “İsrail ile istihbari noktada münasebetlerimiz zaten kesilmiş değil, devam ediyor. Burada en tepe noktadaki kişilerle bazı sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.