Erdoğan: Husiler ABD'ye karşı başarılı savunmalar yapıyor

Erdoğan: Husiler ABD'ye karşı başarılı savunmalar yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yemen'de ABD ve İngiltere tarafından düzenlenen hava saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yemen'deki ABD ve İngiltere saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

Saldırıyı "orantısız güç kullanımı" olarak niteleyen Erdoğan, ABD ve İngiltere'nin "Kızıldeniz'i kan gölüne çevirme hevesinde olduğunu" ifade etti.

Erdoğan saldırı ve açıklamayla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Bir defa orantılı bir eylem söz konusu değil, yapılanların hepsi orantısız güç kullanımıdır. Bunu şu anda ABD aynı şekilde İsrail ile Filistin'de de bunu yapmakta. İngiltere zaten ABD ile birlikte bu süreçte adım atmıştır ve atmaya devam ediyor.

Kızıldeniz'i adeta kan gölüne çevirme hevesi içindeler. Yemen Husilerle bütün güçlerini kullanarak ister ABD ister İngiltere olsun gereken cevabı vereceğini söylüyor.

Şu anda değişik kanallardan değişik haberler alıyoruz. Husilerin gerek ABD gerek ingiltere'ye başarılı cevaplar verdiğinin, başarılı savunmalar yaptığının haberlerini farklı kanallardan alıyoruz."

tg.gif

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum