Erdoğan: İbadethanelere saldırmak cihat değil terördür

Erdoğan: İbadethanelere saldırmak cihat değil terördür

Erdoğan, "İbadethanelere saldırmak cihat değil terördür" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camii açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, "İbadethanelere saldırmak cihat değil terördür" şeklinde konuştu.

"Terörün insanlık dışı yüzüne her geçen gün daha fazla maruz kalıyoruz. Artık hiç kimsenin terör karşısında 'fakat'lı cümleler kurma lüksü yoktur. Terör örgütlerine karşı artık daha net bir tavır alınması gerekiyor. Vahşi ve ilkel zihniyete herkes dur demeli. Kimse Kur'an'ın sınırlarına keyfine göre çizemez. Haramı helal kılamaz. Hele hele cihat yapıyorum diyerek hiç kimse ibadethanelere saldıramaz. İbadethaneleri kan gölüne çeviren vahşi ve ilkel zihniyete artık herkesin bir 'dur' demesi şarttır. Masumları katletmenin, ibadet mekanlarını bombalamanın adı cihat değil terördür, vahşettir, cinayettir.

Ülkemizi ve bölgemizi DEAŞ, El Kaide, FETÖ, PKK gibi terör örgütleri etrafında toplanan sapkınlardan temizlemekte kararlıyız. Neo Nazi terörüyle de mücadelemizi sürdüreceğiz. İslam'ın barış mesajlarını daha fazla dillendirmemiz gereken kritik bir dönemin içindeyiz. "

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.