Erdoğan ile Çin Dışişleri Bakanı Yi'nin pozu tepki çekti

Erdoğan ile Çin Dışişleri Bakanı Yi'nin pozu tepki çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi'yi kabul etti.

Dün basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.

Erdoğan ile Yi arasında gerçekleştirilen görüşmeye dair kamuoyuna servis edilen samimi pozlar ise Doğu Türkistanlı aktivistler ve Çin'in bölgede uyguladığı soykırımm politikalarını protesto eden taraflarca tepkiyle karşılandı.

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk tarafından sosyal medya platformu Twitter üzerinden yapılan paylaşımda, "Sayın Cumhurbaşkanım ben Doğu Türkistan’daki soykırımın sorumlusu Çin Dışişleri bakanı Wang Yi nin türkiye ziyareti bahane edilerek filyasyon ile gözetim altına alınmışken. Çin Dışişleri bakanı Wang Yi ile sağlığınızı riske atarak bu kadar samimi tokalaşmamız ne kadar doğru." ifadeleri kullanıldı.

tumru.JPG

Tümtürk, sosyal medya hesabı üzerinden daha önce paylaştığı bir mesajda da Wang Yi'nin Türkiye'ye gelmesiyle eş zamanlı olarak HES (Hayat Eve Sığar) uygulamasındaki kodunun "riskli" olarak tanımlandığını öne sürmüştü.

Seyit Tümtürk ilgili mesajında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hiçbir temaslı kişi ile irtibatım olmamasına rağmen. Çin dışişleri bakanını Ankara’da protesto davetim sonrası dün akşam itibariyle Hes kodum riskli olarak belirtildi. Şuan gayet sağlıklıyım. Fakat evde gözetim altındayım. Acaba Çin D.işl. bakanı Wang Yi giderse kodum düzelirmi?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Yi ile verdiği poz, sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Çin yönetimi, Doğu Türkistan'daki Müslüman Uygur Türklerine yönelik sistematik bir soykırım politikası izlemekle suçlanıyor. Çin'in bu bölgede kurduğu toplama kamplarında Uygur Türklerini asimile etme yönünde çalışmalar yürüttüğü biliniyor. 

Ankara ise Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine yönelik izlediği asimilasyon politikasına karşı sessiz kalmakla suçlanıyor.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum