Erdoğan ile Putin Dağlık Karabağ'ı görüştü

Erdoğan ile Putin Dağlık Karabağ'ı görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin arasında Dağlık Karabağ görüşmesi gerçekleşti.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında telefon görüşmesi gerçekleştirildiği bildirildi.

Rusya tarafının açıklamasında, Dağlık Karabağ'daki çatışmalara yabancı savaşçıların dahil edilmesinden duyulan endişenin Putin tarafından Erdoğan'a iletildiği ifade edildi.

Açıklamada Putin'in Ortadoğu'daki yabancı savaşçıların bölgeye gitmeyi sürdürmesini eleştirdiği belirtildi.

Türkiye tarafının talebiyle gerçekleştirildiği ifade edilen görüşmede Libya ve Suriye konularının da ele alındığı ifade edildi. 

Putin ile Erdoğan arasında gerçekleştirilen görüşmeye dair detaylı açıklama yapılmadı.

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar devam ederken, Rusya'ya ait savaş uçaklarının Suriye'nin İdlib ilinde Türkiye'nin desteklediği muhaliflere yönelik saldırısında en az 78 muhalif ölmüş, 100'den fazlası da yaralanmıştı. 

Bazı bölge uzmanları Rusya'nın bu saldırısının Türkiye'nin Dağlık Karabağ'da izlediği tutumun bir sonucu olduğunu ifade ediyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.