Erdoğan ile Putin telefonda görüştü

Erdoğan ile Putin telefonda görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü. Liderler Türkiye'nin güneyindeki orman yangınlarıyla ilgili durumu ele aldı.

Görüşmede ayrıca ticaret, ekonomi, enerji ve diğer alanlarda yapılan anlaşmaların uygulanması için ortak çalışmaların devam ettirilmesi konuşuldu.

Kremlin'den yapılan açıklamada, “Türkiye'nin güney bölgelerinde çıkan orman yangınlarının yol açtığı acil durum ele alındı. Bu doğal afetle mücadelede iki ülke arasındaki etkileşimin önemine vurgu yapıldı” ifadelerine yer verildi. Sputnik'in aktardığına göre, Putin’in Rusya'nın Türkiye'ye yangın söndürme konusunda kapsamlı yardımı sağlamaya devam edeceğini yinelediğine dikkat çekilen açıklamada, Erdoğan’ın ise ‘sağlanan önemli destek için samimiyetle teşekkür ettiği’ vurgulandı.

Görüşmede, Rusya'nın başkenti Moskova'da dün gerçekleştirilen Türkiye-Rusya Hükümetlerarası 17. Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı'nın olumlu geçtiği üzerinde de duruldu.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.