Erdoğan ile Trump telefonda İdlib'i görüştü

Erdoğan ile Trump telefonda İdlib'i görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü.

Türkiye'nin İdlib'de Rusya'nın destek verdiği Esed rejimi unsurları nedeniyle 13 can kaybı vermesi ardından Ankara ile Washington hattındaki sıcak temaslara liderler düzeyindeki telefon görüşmesi eklendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, Esed rejimince İdlib'de gerçekleştirilen saldırılar konusunda "kabul edilemez" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Erdoğan ile Trump arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşmede, ABD ile Türkiye arasındaki ikili meselelerin yanı sıra bölgesel gelişmeler ele alındı.

Açıklamada, özellikle de Suriye'de İdlib çerçevesince yaşanan gelişmeler ve Libya'nın görüşüldüğü ifade edildi. Bu bağlamda açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkan Trump, rejimin saldırılarının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, İdlib’de yaşanan krizin bir an önce sona erdirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunmuşlardır. İlaveten deniz komşumuz Libya’nın yeniden barış ve istikrara kavuşturulmasının önemi vurgulanmıştır" denildi.

Görüşmede, Erdoğan ve Trump'ın iki ülke arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması için yeniden müzakerelere başlanması hususunda mutabık kaldığı da bildirildi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.