Erdoğan: İran'ın İsrail'e saldırmasının sorumlusu Netanyahu'dur

Erdoğan: İran'ın İsrail'e saldırmasının sorumlusu Netanyahu'dur

Erdoğan, İsrail'in 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği saldırının uluslararası hukuku ihlal ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü yaptığı açıklamada İran'ın İsrail'e yönelik ilk doğrudan saldırısının asıl sorumlusunun İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu olduğunu söyledi.

İsrail'i ve yönetimini düzenli olarak eleştiren Erdoğan, televizyonda yayınlanan konuşmasında "13 Nisan akşamı yüreklerimizi ağızlarımıza getiren gerilimin asıl sorumlusu Netanyahu ve onun eli kanlı yönetimidir" dedi.

"İsrail'in saldırgan tutumu karşısında aylardır sessiz kalanlar İran'ın tepkisini hemen kınadılar, Ancak ilk kınanması gereken Netanyahu'nun kendisidir."

Erdoğan, İsrail'in 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği saldırının uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve "bardağı taşıran son damla" olduğunu söyledi.

Türkiye Pazar günü, İran'ın İsrail'e saldırısının ardından Orta Doğu'da "tırmanmaya son verilmesi" çağrısında bulunarak bunun bölgesel bir savaş başlatma riski taşıdığını söyledi.

İran, İsrail'in Şam büyükelçiliğinin konsolosluk bölümünü bombalamasına karşılık olarak Cumartesi gecesi İsrail'e 300'den fazla insansız hava aracı ve füze fırlattı.

Ancak füze ve insansız hava araçlarının neredeyse tamamı İsrail ve müttefikleri tarafından engellendi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.