Erdoğan: İsrail bir işgal devletidir

Erdoğan: İsrail bir işgal devletidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İnovasyon ve Girişimcilik Haftası programında yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

İnovasyon ve Girişimcilik Haftası programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, "İsrail bir işgal devletidir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmanın bir kısmı şöyle;

"Tarih dünde kalırsa yazık, tarihi geleceğe taşımak çok önemli. Trump'ın verdiği karar talihsiz bir karardır. ABD'nin Kudüs kararı ne Uluslararası hukukla ne adaletle ne de bölgenin gerçeğiyle etkilidir.

ABD'nin de altında imzası olan BMGK'nın kararını son açıklamayla Amerika yok saymıştır. İsrail bir işgal devletidir. Şu anda polisiyle oradaki gençleri, çocukları adeta terör estirerek vuruyorlar. F-16'larla Gazze'ye saldırıyorlar. Niye? Ben güçlüyüm. Şunu açık ve net söylüyorum: Güçlü olmak haklı olmak anlamına gelmez. Haklı olan güçlüdür. Bu karar bölgeyi tahrik ve tahrib etmektedir.

Trump 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla bir yerlere gitmek istiyor. Güçlü olmak size bu hakkı vermez. 

Amerikanın Kudüs ile ilgili kararının bizim nazarımızda hiçbir hükmü, geçerliliği yoktur. Alınan karar tam anlamıyla bir provokasyondur. Kudüs gözbebeğimizdir. Bizim için kırmızı çizgidir. Mekke ve Medine ne ise diğer yarısı da Kudüs'tür.

Müslümanlar gibi hristiyanların haklarını da ayaklar altına alan bu karara rıza göstermeyeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.