Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı'na 'ezan yasağını' sordu

Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı'na 'ezan yasağını' sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın uçağı nedeniyle teşekkür etmek için kendisini arayan Rivlin'e ezan yasağını sordu.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in, Türkiye'nin İsrail'e gönderdiği yangın söndürme araçları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini ilettiği telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra ezan yasağı yasa tasarısının da gündeme geldiği bildirildi.

İsrail basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada; "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Rivlin'e, Müslüman cemaati ilgilendiren girişimi (ezanın hoparlörlerden okunmasını yasaklayan yasa tasarısı) sordu. Rivlin, 'tüm ifade ve din özgürlüğü konuları gibi bunların da hassasiyetle dikkate alınacağını' belirterek, 'ister Müslüman olsun, ister Hristiyan veya Yahudi, İsrail'in herkesin ibadet özgürlüğünü sağlamaya devam edeceğini' vurguladı." ifadelerine yer verildi.

 

Knesset'te ezan okunmuştu

İsrail yönetiminin ezan yasağını gündeme getirdiği sıralarda Arap asıllı İsrailli milletvekili Talib Ebu Arar İsrail parlamentosunda kürsüden ezan okumuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.