Erdoğan: İsrail savaş suçu işliyor

Erdoğan: İsrail savaş suçu işliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 8'inci Olağanüstü İslam Zirvesi dönüşünde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail savaş suçu işliyor" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

İsrail savaş suçu işliyor, Batı'nın İsrail'e baskısı artmalı. Barış ancak bağımsız Filistin Devleti'nin kurulması ile olur

Biz garantör ülke olmaya hazırız. Tekrar yoğun bir diplomasi trafiğine başlıyoruz, 28 Kasım'da İran Cumhurbaşkanı Reisi Türkiye'ye gelecek.

Hamas bir terör örgütüdür diyelim istiyorlar. Hayır, terör örgütü değildir. Topraklarını koruma mücadelesi veren, vatanları için savaşan insanlardır.

Benim Biden'ı aramam şık olmaz, bölgede kilit ülke olduğumuzu sadece biz söylemiyoruz.

Savaşan taraflar dahil bölgede tüm aktörlerin katılacağı bir toplantıdan daha fazla barışa hizmet eden bir zemin olamaz.

Ülke yönetimleri emperyalist çıkarları için İsrail yönetimiyle kucaklaşma yarışına girse de toplumların nezdinde İsrail artık bebek katili bir ülkedir.

Sorunun çözümü için en uygulanabilir önerileri sunan ülke Türkiye. Bölgedeki krizlerin, sorunların çözümü için kilit ülke Türkiye.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum