Erdoğan: İsrail'de tüm tarafları itidale çağırıyoruz

Erdoğan: İsrail'de tüm tarafları itidale çağırıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 4'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuştu.

Erdoğan şunları söyledi:

"Yeni seslerle, yeni yüzlerle partimizi daha da güçlendireceğiz. Kuruluşumuzdan bugüne kadar 3'ü olağanüstü olmak üzere toplam 10 büyük kongre yaptık. Bu kongrelerin tamamını da birileri gibi sandalyelerin havalarda uçuştuğu atmosferde değil, büyük bir coşkuyla kardeşlik ve uhuvvetle icra ettik. Her bir kongremizden güçlenerek çıktık. Bugün de aynısını yapacağız. Cumhuriyetin yüzakı, Türkiye'nin ortak aklı olarak bundan sonra geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

14 ve 28 Mayıs seçimlerini büyük bir zaferle başardık. 22 yıllık tarihimizde 17'nci seçim zaferimize imza atmış olduk. Hep beraber yürüdük. Şahsımızı ve partimizi hedef alan saldırıya, iftiraya, bedhahlara rağmen milli iradeye gölge düşürmedik. Bu topluluk birbirinden kopmadı, ihanet edenler oldu, onlar yoluna biz yolumuza. Onlar burada da dikiş tutturamayacaklar, biz de yolumuza devam edeceğiz. Her iki seçimde de desteğini esirgemeyen aziz milletimize teşekkür ediyorum.

Altılı Masa dediler. Onaltılı Masa dediler, Onaltılı Masa dediler, ne oldu? Şimdi o masadan parlamentoda kimse var mı? Başkanlarının parlamentoda olmadığı Altılı Masa. Cumhur İttifakı Parlamento'da. Türkiye Yüzyılı'nın inşası için çalışmalara başladık. Türkiye'yi hedefleriyle buluşturmakta kararlıyız. Bizi yıldırmak isteyenlere aldırmıyoruz. Aba altından sopa gösterenlere izin vermiyoruz. Terör örgütlerini kullanarak bizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlara boyun eğmiyoruz. Türkiye'nin güvenliği için ne gerekiyorsa yapmaktan geri durmuyoruz. Türkiye Yüzyılı'nı gerçeğe dönüştürmek için tüm samimiyetimizle, enerjimizle, birikimimizle çalışmayı sürdürüyoruz.

AK Parti olarak bizler çok büyük bir aileyiz. Bu aile farklı. Bu aile, ailenin kutsiyetine inanmış bir aile. Hepimiz bu davanın birer neferiyiz. Bu dava ülkeye ve millete hizmet davasıdır. Bizim her başarımız ülkemizin, milletimizin başarısıdır.

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz ne kadar güçlü olursak Türkiye geleceğine o denli güçlü bakacaktır. Yorulma, gevşeme, rehavet gibi lüks yok. Sorumluluğumuzun sadece kendimize ve partimize değil, 85 milyona olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı yürütmemiz gerekiyor."

İsrail'e itidal çağrısı

"Mescid-i Aksa'ya yönelik her türlü işgalin karşısında durmaya devam edeceğiz. İsrail'de meydana gelen hadiseler ışığında tüm tarafları itidale, fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz."

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
5 Yorum