Erdoğan: İsveç 73 teröristi bize gönderecek

Erdoğan: İsveç 73 teröristi bize gönderecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "üç, dört kişinin" halihazırda iade işlemlerinin tamamlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid'de düzenlenen ve dün sona eren NATO zirvesi dönüşünde, uçağındaki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerine onay verilmesini de içeren mutabakat muhtırasıyla ilgili Erdoğan, "Bu ülkelerin bilhassa terörle mücadele alanında meşru taleplerimize yönelik bağlayıcı taahhütlerde bulunmaları, somut ve net adımlar atmaları gerektiğini kendilerine ifade ettik. Genel Sekreter'in kolaylaştırıcılığında gerçekleştirdiğimiz dörtlü zirve akabinde imzalanan muhtırayla tüm bu hususları kayıt altına aldık." dedi.

Erdoğan, PKK üyelerinin iadesi konusundaki soruya yanıt verirken de "üç, dört kişinin" halihazırda iade işlemlerinin tamamlandığını söyledi:

"Şimdi bu konuda verilmiş sözler var. Örneğin İsveç 73 teröristi bize gönderecek. Şu anda üç, dört tane gönderdiler. Ama bunlar bizim için yeterli değil. Tabii bunları Adalet Bakanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız, Milli İstihbarat Teşkilatımız yakın markaja alıp takibini yapacak ve bu teröristleri gönderin bakalım diyecek. Bunların hepsi bizim taleplerimiz olarak şu anda ortada. Bunlar geldi geldi; gelmediği takdirde gereği ne ise o gereğini de biz her an kurumlarımız ve birimlerimiz vasıtasıyla yapmaya devam edeceğiz."

Kaynak: BBC Türkçe

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.