Erdoğan: Kılıçdaroğlu Türk demokrasisinin en büyük sorunu

Erdoğan: Kılıçdaroğlu Türk demokrasisinin en büyük sorunu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanayici ve iş insanlarıyla iftarda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanayici ve iş insanlarıyla iftarda bir araya geldi. Erdoğan, YSK tarafından iptal edilen İstanbul seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şunlar:

"31 Mart mahalli idareler seçimleri esasında yerel yönetimler ve muhtarlıkla ilgiliydi. İstanbul'da farklı bir durumla karşı karşıya kaldık. Seçimin ertesi gün netleşen sonuçlar, 39 ilçeden 25'ini almış olmamıza rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını ilk etapta 28 bin oyla kaybettiğimizi ilan etmişlerdi. Yapılan itirazlarla bu rakam en son 13 bin küsurata kadar geriledi. Şimdi bütün bunlar ortaya bir gerçeği, bir şaibenin olup olmadığını ortaya koymuyor mu?"

"Dokunulmazlığına mı güveniyorsun?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun YSK üyelerine gösterdiği tepkiye de değinen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Yüksek Seçim Kurulu'nda seçimin yenilenmesi yönünde oy kullanan üyelerin teker teker ismen okuyan Kılıçdaroğlu bunları partililerine yuhalatmış ve açıkça hedef göstermiştir. Sen dokunulmazlığına mı sığınıyorsun? O zaman senin yapman gereken bir şey var. Dokunulmazlığının kaldırılmasını iste o zaman bakalım bu ifadeleri kullanabilecek misin?

Hayatı yalan, iftira, tehdit üzerine kurulu böyle bir siyasetçinin bizatihi kendisi Türk demokrasisinin en büyük sorunu haline gelmiştir. CHP yönetimi bu meseledeki tavrıyla bir kez daha tek parti özleminden kurtulamadığını göstermiştir. Bu parti, partimizin kapatılması gündeme geldiğinde Ankara'da yargıçlar var diye meydanlarda dolaşıyordu. Biz bunlar gibi kimseye hakaret etmedik, tam aksine hak tecelli edecektir dedik ve tecelli etti."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.