Erdoğan: Kopan İlişkileri Tamir Ediyoruz

Erdoğan: Kopan İlişkileri Tamir Ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram mesajında, İsrail ve Rusya ile normalleşme aşamasındaki ilişkilere vurgu yaptı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Rece Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinden yayımladığı bayram mesajında dış politikada atılan adımlara, özellikle de İsrail ve Rusya ile normalleşme aşamasındaki ilişkilere vurgu yaptı. 

Erdoğan, mesajında, "İsrail’le, Rusya’yla ilişkilerimizi geliştiriyoruz. Son haftalardaki karşılıklı olumlu adımlar, gelecek için umut veriyor. Suriye meselesinin, terörün, suni gerilimlerin sebep olduğu krizleri aşıp, kopan ilişkileri yeniden tamir ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı'nın bayram mesajından öne çıkan ifadeler şöyle:

"Dünyanın önemli değişimlere sahne olduğu bir dönemdeyiz.

Suriye’deki insani kriz, maalesef, 600 bine yakın masum insanın canı pahasına sürüyor, sürdürülüyor.

Biz, gerek Suriye'den gerek Irak'tan ülkemize sığınan kardeşlerimize sahip çıkarak; Suriye’deki krizin adil bir çözüme kavuşturulmasına yönelik çabalara destek vererek, bu konuda elimizden geleni yaptık, yapıyoruz.

Avrupa, farklı sıkıntılarla boğuşuyor.

Ekonomik istikrarsızlığa, siyasi kriz de eklenmiş vaziyette!

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı, başka ülkeleri de tetikliyor.

Dünyayı kaosa sürükleyenler, kendi ülkelerindeki ırkçı ve ayrımcı eğilimlerin güçlenmesini engelleyemiyorlar.

Türkiye olarak bizler, küresel ekonomik ve siyasi krizlere karşı tedbirlerimizi aldık, hazırlıklarımızı yaptık; 2023 hedeflerimiz doğrultusunda, adım adım ilerlemeye devam ediyoruz.

Türkiye, son 13 yılda güçlenen demokrasisiyle, ekonomisiyle pek çok badireyi atlatmayı bildi; bu küresel değişim sürecinden de, çok daha güçlü bir şekilde çıkmayı başaracağız.

İsrail’le, Rusya’yla ilişkilerimizi geliştiriyoruz. Son haftalardaki karşılıklı olumlu adımlar, gelecek için umut veriyor.

Suriye meselesinin, terörün, suni gerilimlerin sebep olduğu krizleri aşıp, kopan ilişkileri yeniden tamir ediyoruz.

Yolumuza çıkan engelleri, bir bir kaldırıyoruz.

Terörle mücadelede, uluslararası ilişkilerde bunalımları arkamızda bırakırken, Türkiye’yi geleceğe taşıyacak dev projeleri tamamlıyor, yepyeni projeleri milletimizin hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.