Erdoğan Körfez turuna çıkıyor

Erdoğan Körfez turuna çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Körfez turuna çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan bir Körfez turuna çıkıyor. Özellikle ekonomi alanında yeni iş birliği anlaşmalarının yapılması bekleniyor.

3 gün sürecek tur kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 ülkeyi ziyaret edecek. Ziyaretlerin ana gündem maddesi ise ekonomik ilişkiler olacak.

Cumhurbaşkanı'nın ilk durağı Suudi Arabistan olacak. Erdoğan burada Kral Selman bin Abdülaziz Al Suud’la görüşecek, Suudi Arabistan-Türkiye İş Forumu’na katılacak.

Ardından, Katar'a geçecek Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüşecek. Cumhurbaşkanı, Doha’da yapılacak Katar-Türkiye İş Forumu’na katılacak.

Erdoğan'ın son durağı ise Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olacak. BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed ile buluşacak Erdoğan, Abu Dabi’de düzenlenecek BAE-Türkiye İş Forumu’na da katılacak.

Erdoğan'ın muhataplarıyla sağlık, enerji ve savunma sanayii gibi çeşitli alanlarda iş birliğini ele alması bekleniyor.

Kısa süre önce, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bölgeye giderek, ekonomik iş birliği imkanlarının değerlendirilmesi amacıyla bir dizi temasta bulunmuştu.

Ön ziyaretlerde belli bilgilendirmelerin yapıldığını belirten Erdoğan, "Yapacağımız ziyarette de Türkiye'ye verecekleri destekleri bizzat görme, yaşama imkanımız olacak." ifadesini kullanmıştı.

Muhataplarının ''Türkiye'ye ciddi yatırımlar yapmaya biz hazırız.'' sözünü hatırlatan Erdoğan, "Bunu bu ziyaretle birlikte inşallah noktalamış olacağız." demişti.

Kaynak: NTV

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.