Erdoğan: Kur'an-ı Kerim yakılmasına sessiz kalmamız beklenemez

Erdoğan: Kur'an-ı Kerim yakılmasına sessiz kalmamız beklenemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında, uluslararası basın toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Tahıl meselesinde Rusya'yı dışlayan bir sürecin sürdürülebilir olma ihtimali çok düşüktür" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

- Fas'taki deprem, 6 ay önce asrın felaketini yaşamış bir ülke olarak tüm imkanlarımızla Faslı kardeşlerimize yardıma hazırız.

- Mültecilerin gönüllü ve güvenli dönüşü sağlanmalıdır.

- Putin ile görüştüm Soçi'de. Rusya, Katar ve Türkiye olarak 1 milyon ton tahılın Afrika ülkelerine ulaştırılmasını önemsiyoruz. Tahıl meselesinde Rusya'yı dışlayan bir sürecin sürdürülebilir olma ihtimali çok düşüktür.

- Polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakılması çok açık bir provokasyondur, nefret suçudur. Hiç kimse bizden buna sessiz kalmamızı bekleyemez. Ülkemizin teklif ve gayretleriyle, kutsal kitaplara saldırı, G20 bildirisinde de kınanmıştır.

- Küresel gıda güvenliğine katkı için yakın zamanda Gıda Güvenliği Çalışma Grubunu toplayacağız.

- İnsanlığın ortak geleceği adına İslam düşmanlığının yükseldiği tüm ülkelerin, bu konuda artık daha kararlı politikalar izlemesi gerektiğine inanıyorum.

- Karadeniz'de sükuneti bozacak bölgede gerilimi tırmandıracak her türlü adımdan uzak durulması gerektiği kanaatindeyiz.

- Denizler mülteci mezarlığı oldu.

- Biden ile ayaküstü de olsa görüştük. İsveç de İsveç diyorlar, bu yaklaşım bizi üzmektedir. Benim cevabım siz her şeyi kongre diyorsunuz, benim de kongrem TBMM. TBMM'den geçmediği sürece bu karar benim evet demem mümkün değil. İsveç'in üzerine düşenleri yapması lazım.

- (Ermenistan-Azerbaycan sınırı) Yarın büyük ihtimalle Sayın Paşinyan'la görüşmem olacak. Bölgeyi (Karabağ) sükunete davet etmekten başka çaremiz yok.

- Bizi 50 yıldır AB üyesi ülkeler hep oyalamıştır, bugün de oyalıyorlar. Oyalasalar da oyalamasalar da Türkiye Türkiye'dir, biz yolumuza devam ederiz.

- F-16 konusunda maalesef dostlar işi alıyorlar, götürüyorlar 'İsveç de İsveç' diyorlar. Bu şekilde yaklaşım, bizi ciddi manada üzmektedir.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum