Erdoğan: NATO'daki stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz

Erdoğan: NATO'daki stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz

ABD ile yaşanan krizde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye tepki geldi. Erdoğan, Trump yönetimine "Siz NATO'daki bir stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz" dedi.

İzmir'de tutuklu yargılanan ABD'li papaz Andrew Brunson'ın serbest bırakılmaması nedeniyle ABD'nin attığı adımlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir kez daha tepki geldi. Ünye'de düzenlediği mitingde Erdoğan, "Yazık yazık. Siz NATO'daki bir stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında TL'nin rekor değer kaybı karşısında halktan dövizlerini bozdurmasını da istedi. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Diyorum ki 'Gelin yastığınızın altında dolarlar varsa bu dolarları çıkarın, avrolar varsa çıkarın, altınlar varsa çıkarın.' Olanlara söylüyorum, hemen bunları bankalara vererek, Türk lirasına çevirelim ve bunlarla en önemli istiklal ve istikbal savaşını bu alanda verelim. Çünkü bunlar o dilden anlıyor, bizi tehdit ediyorlar."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.