Erdoğan: Netanyahu 'Gazze kasabı' olarak yargılanacak

Erdoğan: Netanyahu 'Gazze kasabı' olarak yargılanacak

On yıllardır süren çatışmaya iki devletli bir çözümü destekleyen Türkiye, İsrail'i Gazze'deki saldırıları nedeniyle sert bir şekilde eleştiriyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazartesi günü yaptığı açıklamada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden saldırıları nedeniyle eninde sonunda savaş suçlusu olarak yargılanacağını söyledi ve İsrail'i destekleyen Batılı ülkeleri eleştirdi.

On yıllardır süren çatışmaya iki devletli bir çözümü destekleyen Türkiye, İsrail'i Gazze'deki saldırıları nedeniyle sert bir şekilde eleştiriyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden hava ve kara saldırılarında 16.000'e yakın kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı, kurbanların yüzde 70'inin kadın ve çocuklardan oluştuğunu belirtti.

Erdoğan, İstanbul'da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail'i destekleyen Batılı ülkelerin "bebekleri öldürmesi için koşulsuz destek" verdiklerini ve işlediği suçlara ortak olduklarını söyledi.

Lahey'deki bir mahkemede soykırım, insanlığa karşı suçlar ve savaş suçlarından yargılanan Yugoslavya eski Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç'e atıfta bulunan Erdoğan, "Şu anda Gazze kasabı olan Netanyahu, savaş suçlusu olmanın ötesinde, tıpkı Miloseviç'in yargılandığı gibi Gazze kasabı olarak yargılanacaktır" dedi.

"Hamas'ı bahane ederek onca masum insanın ölümünü örtbas etmeye çalışanların insanlığa söyleyecek hiçbir sözü kalmamıştır" diye ekleyerek "kör ve sağır" olduklarını söylediği Batılı yetkililere atıfta bulundu.

NATO üyesi Türkiye, Batılı müttefiklerinin ve bazı Körfez ülkelerinin aksine Hamas'ı "terörist" bir grup olarak görmüyor ve bazı temsilcilerine ev sahipliği yapıyor.

Uzun zamandır Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daha kapsayıcı olacak şekilde reforme edilmesi çağrısında bulunan Erdoğan, BM'nin Gazze'deki sınavda başarısız olduğunu belirterek, Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi olan ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa'nın dünyayı temsil etmediğini tekrarlayarak acil reform çağrısında bulundu.

Erdoğan, "Böyle bir yapının insanlığa barış ya da umut getirmesi mümkün değildir." dedi.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum