Erdoğan: Netanyahu tüm Yahudilerin güvenliğini tehlikeye atıyor

Erdoğan: Netanyahu tüm Yahudilerin güvenliğini tehlikeye atıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Aziz milletimin her bir ferdini buradan hürmetle selamlıyorum. Türkiye Yüzyılı'nın inşası için gece gündüz demeden koşturan tüm kardeşlerime şükranlarımı ve selamlarımı iletiyorum.

Filistinli kardeşlerimi de en kalbi muhabbetle selamlıyorum. Gazzeli kardeşlerim insanlık tarihinin en kalleş saldırılarına maruz kaldılar. Tüm dünyanın gözü önünde soykırım yaptılar, yaktılar yıktılar. 2.3 milyon kişiye soykırım yapıldı. Yüzde 70'ten fazlası kadın ve çocuk yaklaşık 16 bin kardeşimiz şehit oldu. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyor yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gazze'deki sağlık ve eğitim alt yapısı tamamen çökmüş durumda.

"Netanyahu Yahudilerin güvenliğini tehlikeye atıyor"

Gazze'de son asrın en büyük mezalimlerinden birini yapan Netanyahu, adını tarihe şimdiden Gazze kasabı olarak yazdırmıştır. Batılı ülkelerin tepkisizliğini de asla unutmayacağız. İsrail hukuk önünde hesap verecektir.

Yarın Birleşik Arap Emirliği'ne gideceğiz. Gazze için temas trafiğini sürdürüyoruz. Gazze için neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Netanyahu Gazze'de işlediği cinayetlerle dünyada antisemitizmi körüklüyor ve tüm Yahudilerin güvenliğini tehlikeye atıyor.

"İkinci gemimiz yola çıkıyor"

Gazzeli kardeşlerimize yönelik insani yardımlarımız devam ediyor. Bugüne kadar 12 uçak ve bir gemi dolusu yardım malzemesini Mısır'a sevk ettik. Toplam bin 500 ton yardım malzemesi taşıyan ikinci gemimiz bugün yola çıkıyor. Rehinelerin salıverilmesi ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi için temaslarımıza hız vereceğiz. Türkiye Filistinli kardeşlerimizin yanındadır. Kalıcı çözümün 1967 sınırları çerçevesinde bir Filistin devletinin kurulmasıyla mümkün olduğunu hatırlatmak istiyorum.

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum