Erdoğan: O bekledikleri bahar hiç gelmeyecek

Erdoğan: O bekledikleri bahar hiç gelmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cezaevinde bulunan darbecilerin örgüt tarafından rüyalarla ve vaatlerle kandırıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te düzenlenen iftar yemeğine katıldı ve burada bir konuşma gerçekleştirdi.

15 Temmuz'a ilişkin konuşan Erdoğan, "Hepsi de cezaevlerinin demir parmaklıkları arkasında günlerini geçiriyor, mahkemelerde hesap veriyor. Siz bakmayın onların mahkemelerde oynadıkları tiyatroya. Günler, aylar, yıllar gelip geçecek ama o bekledikleri bahar hiç gelmeyecek. Kulaklarına fısıldanan haberlerin, rüyaların, mesajların, sözlerin, vaatlerin hepsinin de birer yalandan, hezeyandan ibaret olduğunu çok geçmeden anlayacaklar. Bir süre sonra yanlarında ne o avukatlar ne el altından sağlanan destekler ne kendilerini gaza getiren o güruh kalacak. Hepsini de tek tek takip ediyor, vakti saati gelince de gereğini yerine getiriyoruz" dedi.

Seçim sistemine ilişkin de konuşan Erdoğan, "Önümüzdeki süreçte hem yeni sisteme hazırlık mahiyetindeki uyum yasalarının çıkartılması hem de seçim kanununda köklü değişiklikler yapılması gerekiyor. Milletvekilleriyle seçmenleri arasındaki ilişkiyi güçlendirmek için dar veya daraltılmış seçim bölgesi alternatifleri başta olmak üzere demokrasimizi güçlendirecek tüm teklifleri tartışmalıyız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.