Erdoğan: Putin Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılışına gelebilir

Erdoğan: Putin Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılışına gelebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin'in Mersin'deki Akkuyu Nükleer Santralinin açılışı için Türkiye'yi ziyaret etme ihtimali bulunduğunu söyledi.

(Fotoğraf: Kremlin)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin açılışına Rusya lideri Vladimir Putin'in de katılma ihtimali bulunduğunu söyledi.

Çankaya Köşkü'nde A Haber, ATV, A Para ve A News ortak canlı yayınında gazetecilerin soruyu yanıtlayan Erdoğan, Rusya devletine bağlı nükleer enerji şirketi Rosatom tarafından inşa edilen Akkuyu santraliyle ilgili açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada bizim dört tane nükleer enerji santrali var. 27 Nisan'da bir tanesinin açılışını yapıyoruz. Ardından diğer üçünün de açılışını yapacağız. Bunlarla ciddi manada bir enerji depolayacağız. Bunun ardından da üç tane daha planlıyoruz. Bu üç taneyi de inşallah önümüzdeki beş senede halletmemiz gerekiyor. Türkiye enerjide bir sıkıntıya girmesin, bunu yapmaya mecburuz" dedi.

Erdoğan, "Akkuyu'yu şu anda başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. 27 Nisan'da belki sayın Putin de gelecek veya birlikte bir online sistemle bağlanacağız ve Akkuyu'nun inşallah ilk adımını atacağız" diye ekledi.

Türkiye'nin ilk nükleer santrali

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında da "Akkuyu'daki nükleer güç santralimize 27 Nisan'da yakıt yükleyerek resmen nükleer tesis statüsü kazandıracağız" açıklamasında bulunmuştu.

Yaklaşık 20 milyar dolarlık proje kapsamında, Akkuyu'da dört nükleer reaktör inşa edilecek. Böylece Türkiye, sivil amaçlı nükleer enerji üreten ülkeler arasına katılacak.

Kaynak: DW Türkçe

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.