Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi: Ortak açıklama yapılıyor

Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi: Ortak açıklama yapılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Açıklamalardan satır başları:

- Erdoğan: Suriye'nin komşusu ve Suriye halkının dostu olarak bu ülkede barışın hakim olması için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.

- Erdoğan: Türkiye ile Rusya arasında ortak devriyeler başlayacaktır.

- Erdoğan: Sayın Putin'e Barış Pınarı Harekatı ile ilgili ayrıntılı bilgi verdim. Şimdiye kadar sahada attığımız adımları hassasiyetle attık.

- Erdoğan: İdlib'de nispi bir sükunetin tespit edildiğini, saldırılarda azalma yaşandığını görmek memnuniyet vericidir. Amacımız bunu kalıcı hale getirmektir. Türkiye olarak sahada sükunetin sağlanması için çalışacağız.

- Erdoğan: Bugünkü görüşmemizde ana gündem Suriye görüşmeleriydi. S-400'ler ile ilgili belirlediğimiz takvim çerçevesinde teslimatlar yapılıyor. Sayın Putin ile Suriye'de barış ve huzurun sağlanması için ciddi çaba harcadık.

- Putin: Türkiye ile askeri ve teknik anlamdaki işbirliğimiz gelişiyor. İlerde de işbirliğimizi tüm alanlarda genişletmeye niyetliyiz. Bunu da karşılıklı çıkar temelinde yöneteceğiz.

- Putin: İnsani yardım konusunu görüştük. Suriyeli göçmenlerin olabildiğince hızlı bir şekilde ülkelerine dönmesi gerekiyor. Uluslararası topluma göçmenlerin dönüşü konusunu desteklemesini bekliyoruz.

- Putin: Suriye'de kalıcı barışın sağlanması ancak bu ülkenin toprak bütünlüğüne saygı duyulmasıyla mümkündür. Bölgedeki barışı ve istikrarı Türkiye ile Suriye birlikte sağlayacak.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.