Erdoğan: Rabbim tüm hekimlerimizden razı olsun, yokluklarını göstermesin

Erdoğan: Rabbim tüm hekimlerimizden razı olsun, yokluklarını göstermesin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı Buluşması’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı Buluşması’nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"İlk müjdemiz sağlık çalışanlarına yapılan saldırılarla ilgili sıkıntıları kati olarak çözecek bir düzenlemedir. Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri dolayısıyla veya sırasında yapılan kasten yaralama suçu CMK kapsamında kataloğa dahil ediliyor."

"İkinci müjde olarak sağlık çalışanları ilgili bir mesleki sorumluluk kurulu oluşturuyoruz."

"Üçüncü müjdemiz sağlık çalışanlarımızın ücret düzenlemesi ile ilgili. Maaş ödeme sistemlerinde ve maliye haklarında önemli iyileştirmeler sağlıyoruz."

"Dördüncü müjdemiz sağlık çalışanlarımızın ücretlerinde yaptığımız bu iyileştirmelerin emeklilerine de yansıyacak olmasıdır. Hemşireler başta olmak üzere lisans mezunu sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge kapsamına alınacak olmalarını da hatırlatmak istiyorum."

"Beşinci müjdemiz de aile hekimlerimizdir. Onların da temel ücretlerinde artış yapılacaktır."

"Esasen ülkemizdeki hemen he bireyin hafızasında bilgisi ve davranışıyla üzerine unutulmaz etkiler bırakılmış, daima şükranla yad ettiğimiz bir hekim mutlaka vardır. Rabbim tüm hekimlerimizden ve sağlık çalışanlarımızdan razı olsun, yokluklarını göstermesin. Çünkü bu ülkenin hekimlerine hem vefa borcu hem ihtiyacı vardır. "

"Ülke olarak bir süredir kesintisiz şekilde yaşadığımız saldırılar verdiğimiz kritik mücadeleler ister istemez önceliklerimizi değiştirdi buna rağmen milletimize sunduğumuz hizmetlerin çıtasını sürekli yükselterek asla ihmal etmedik etmiyoruz. Hekimlerimizin de işlerini çalışma ortamlarının altyapısını geliştirerek hep kolaylaştırmanın gayreti içinde olduk. Ülkemiz hastanelerindeki araç gerekler hem sayı hem nitelik bakımından dünyada eşine az rastlanır niteliktedir. Neredeyse her üç kamu çalışanından birinin sağlı kalanında görev yaptığı bir personel dağılımına sahibiz. Biz ülkemizin büyük fedakarlıklar ve sabırla yetiştirdiği her bir hekiminden azami derecede istifade etmesi gerektiğine inanıyoruz."

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.