Erdoğan-Şara zirvesinin tarihi belli oldu
Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara il yurtdışı ziyaretini Pazar günü Suudi Arabistan'a gerçekleştirmişti.
Suriye lideri Ahmed Şara'nın 4 Şubat Salı günü Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.
Şara'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi davetlisi olarak Türkiye'ye geleceği ve bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde üst düzey görüşmelerde bulunacağı açıklandı.
Ziyarette Suriye'deki son gelişmelerin detaylı şekilde ele alınacağı ifade edildi.
Suriye'nin iktisadi boyutta toparlanması süreci, ülkenin yeniden imarı, bölgede istikrar ve güvenliğin yeniden tesisi, iki ülkenin ortak işbirliği projeleri ve geçiş dönemi hükümetine sağlanacak destek konuları Ahmed Şara'nın Türkiye ziyaretinin temel gündem maddeleri olacak.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Suriye Arap Cumhuriyeti Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, 4 Şubat Salı günü Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştirecektir.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşecek görüşmelerde Suriye’deki son gelişmeler bütün boyutlarıyla ele alınacak olup, ülkedeki ekonomik toparlanma, sürdürülebilir istikrar ve güvenliğin tesisi için iki ülke tarafından atılacak ortak adımlar değerlendirilecektir.
Görüşmelerde geçiş dönemi yönetimine ve Suriye halkına çok taraflı platformlarda sağlanabilecek destekler üzerinde de durulacaktır.
Suriye’nin özgürlüğüne kavuşması sonrası yeniden tesis edilen Türkiye-Suriye ilişkilerinin Sayın Ahmed Şara ve heyetinin ziyaretiyle güçleneceğine ve boyut kazanacağına inanıyoruz."
Kaynak: Mepa News