"Erdoğan seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasından yana"

"Erdoğan seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasından yana"

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremin ardından tartışma konusu olan seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasından yana olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından seçim tarihine ilişkin tartışmalar da sürüyor.

Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasından yana olduğu ifade ediliyor.

Hürriyet'ten Hande Fırat, kulis bilgilerini aktardığı bugünkü yazısında, deprem sonrasında seçim tarihinin değişip değişmeyeceğine yönelik tartışmalara yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasından yana olduğunu dile getiren Fırat, bazı AK Partili isimlerin ise seçim için 18 Haziran tarihini savunduğunu öne sürdü.

Fırat söz konusu yazısında "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimle ilgili bir endişesi olmadığı belirtiliyor. Deprem bölgesinden taşınanların oy kullanımı ya da deprem bölgesinde kalanların nerelerde oy kullanacakları ve bu konularda tartışma yaşanmaması için ise çalışmaları YSK yürütecek." ifadelerini kullandı.

Hande Fırat ayrıca AK Parti’de ise tüm seçeneklerin masada olduğunu ancak şimdilik herhangi bir erteleme kararı ve niyetinin bulunmadığını söyledi.

Erdoğan, daha önce de seçimler için 14 Mayıs'a işaret etmişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da son açıklamasında depremlerin ardından seçimlerin 18 Haziran'dan daha ileri atılacağına yönelik tartışmalar hakkında anayasaya göre yalnızca savaş halinde seçimin ertelenebileceğini, mevcut durumda seçimin ertelenemeyeceğini ifade etmişti.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.