Erdoğan: Sıkıysa kipayı da yasaklasana

Erdoğan: Sıkıysa kipayı da yasaklasana

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda'nın bakanların ziyaretlerini engellemesiyle ilgili, "Bundan sonra bizim de uçuş yasağımız vardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

 'GELİN SİZLER DE BİR OLUN'

Erdoğan, alanda kendisini dinleyen vatandaşlara, "16 Nisan'da, 15 Temmuz'un hesabını sormaya var mıyız? 30 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız?" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Zira 15 Temmuz'da bu milletin evlatlarına bomba yağdıranlar kimdi? FETÖ'cüler, PKK. Şimdi bunlar ne diyor? Bunlar, Kandil'den haber gönderiyor, diyor ki Kandil, '16 Nisan'da oyumuz hayır'. Pensilvanya ne diyor? 'Hayır'. Ana muhalefet ne diyor? 'Hayır'. Bakın kimler bir araya geldi görüyor musunuz? Bunların yok birbirinden farkı. 

İşte şimdi ben de diyorum ki 'AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim evet' diyorlar. MHP'ye gönül veren kardeşlerim 'evet' diyorlar. BBP'ye gönül veren kardeşlerim 'evet' diyorlar. Fakat Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül veren, HDP'ye gönül veren, Saadet Partisi'ne gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum, 'gelin sizler de bir olun, beraber olun, iri olun. Kardeş olalım hep birlikte Türkiye olalım."

'SIKIYSA KİPAYI DA YASAKLASANA'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB Adalet Divanı başörtüsünü yasaklıyor. Bıktık ya bıktık. Hani din özgürlüğü vardı, hani inanç özgürlüğü vardı. Sıkıysa kipayı da yasaklasana. Bunlar çok yüzlü, çok." dedi.

'BUNDAN SONRA BİZİM DE UÇUŞ YASAĞIMIZ VAR'

Erdoğan, Hollanda'nın skandal hareketiyle ilgili şunları söyledi:

"Bizim antidemokratik, inanç özgürlüklerine karşı, benim devletimin bakanına hem de bir bayan bakanına kapılarını kapatan ve kendi toprağım sayılan konsolosluğuma sokmayanlara bizimde kapılarımız kapalıdır. Benim Dışişleri Bakanıma uçuş yasağı getirenler kusura bakmasınlar, bundan sonra bizim de uçuş yasağımız vardır."

'VARACAĞI YER 1940'LARIN TEK PARTİLİ CHP DÖNEMİDİR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anayasa değişikliğini kötülemek için sağa dönüyorlar gençlerimize hakaret ediyorlar sola dönüyorlar parlamentoya hakaret ediyorlar ileri bakıyorlar muhtarlara hakaret ediyorlar. Bunlarla da kalmıyor birde tutup Suriyeli muhacirleri milletimize hedef göstermeye çalışıyorlar. Hollanda'daki, Almanya'daki, Avusturya'daki ırkçılar, kendi ülkelerindeki Türkler ve müslümanlar için ne yapıyorlarsa bunlarda aynı taktiği ülkemizdeki Suriyelilere uygulamaya çalışıyorlar. Kılavuzu Avrupadaki faşistler olan bir partinin varacağı yer 1940'ların tek partili CHP dönemidir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.