"Erdoğan sonunda ABD'nin gücünü kabullendi"

"Erdoğan sonunda ABD'nin gücünü kabullendi"

Alman gazetesi Frankfurter Rundschau, ABD'li papaz Andrew Brunson'ın serbest bırakılmasını 'Erdoğan'ın ABD'nin gücünü kabul etmesi' olarak değerlendirdi.

Frankfurter Rundschau gazetesi mahkemenin kararıyla hapis cezasına çarptırıldıktan sonra serbest bırakılan Amerikalı papaz Andrew Brunson'ı konu alan yorumunda şu görüşlere yer veriyor:

"Tanıklar birdenbire her şeyi unuttukları ya da yargıcı yanlış anladıkları için Brunson iki yıl tutuklu kaldıktan sonra Cuma günkü duruşmada salıverildi.

Anlaşılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'nin daha güçlü konumda olduğunu ve Washington'un ekonomik yaptırımlarının Türkiye'nin canını acıtacağını istemeyerek de olsa kabul etti.

ABD'nin diplomatlarını Türkiye'den çekmesi felaket anlamına gelirdi. İktidar yanlısı medya olayın üstüne sır perdesi çektiğinden, Türkiye'de yargının bağımsızlığı tartışılmıyor. Başkan Trump'ın, Brunson'ın serbest bırakılması için gösterdiği çabadan dolayı Erdoğan'a teşekkür etmesi zaten her şeyi anlatmaya yetiyor.”

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.