Erdoğan: Şuşa Başkonsolosluğu'nu açmaya hazırız

Erdoğan: Şuşa Başkonsolosluğu'nu açmaya hazırız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan'da açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’nin ardından gittiği Azerbaycan’da Cumhurbaşkanı Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi. "Şuşa Başkonsolosluğu'nu açmaya hazırız" diyen Erdoğan, "Bu başta Ermenistan olmak üzere tüm dünyaya mesaj olacaktır" dedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de, "Zengezur Koridoru'nun açılması kaçınılmazdır. Ne kadar erken olursa o kadar iyi olur. Bu husustaki çabalarımızı artıracağız” mesajını paylaştı.

28 Mayıs'ta yapılan ikinci tur seçiminin ardından yeniden göreve gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretinin ardından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geçti. Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılandı.

Erdoğan: Şuşa Başkonsolosluğu'nu açmaya hazırız

İki lider baş başa görüşmelerinin ardından heyetler arası görüşmeye geçti. Erdoğan, yaptığı açıklamada "Şuşa Başkonsolosluğu'nu açmaya hazırız. Bu başta Ermenistan olmak üzere tüm dünyaya mesaj olacaktır" ifadelerini kullandı.

Aliyev: Zengezur Koridoru'nun açılması kaçınılmazdır

İki lider kameraların karşısına geçti. İlk sözü alan Aliyev, "Zengezur Koridoru'nun açılması kaçınılmazdır. Ne kadar erken olursa o kadar iyi olur. Bu husustaki çabalarımızı artıracağız” diye konuştu. Aliyev, "Türkiye ve Azerbaycan dış politikada bundan sonra da ortak tutum sergileyecektir" dedi.

Kaynak: T24

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.