Erdoğan: Terör, bumerang gibi Batı dünyasını vuracak

Erdoğan: Terör, bumerang gibi Batı dünyasını vuracak

"Eskiden su akar Türk bakar derlerdi, şimdi su akar Türk yapar diyorlar"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, enerji konusunda Türkiye'nin son 16 yılda hızlı bir ilerleme katettiğini belirterek " Eskiden su akar Türk bakar derlerdi, şimdi su akar Türk yapar diyorlar" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'nın PKK, PYD ve YPG'ye silah verdiğini savunarak " Batı dünyası istediği kadar teröristi şehirlerinde barındırsın ne yaparlarsa yapsınlar bumerang gibi bir gün onları da vuracak" diye konuştu.

Ankara'da Elektirik Santralleri Açılış Töreni'nde konuşan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Terörle mücadele etmek, terör örgütlerinin hakkından gelmek bizim için kolaydır. Karşımızdaki PKK sadece 3,5 bin teröristten ibaret değildir. DEAŞ sadece belli sayıdaki teröristten ibaret değildir. FETÖ, ortada gözüken hainlerden ibaret değildir. Bu örgütlerin tamamının gerisinde farklı güçler, farklı projeler vardır. Türkiye, 1984 yılından bu yana sahip olduğu ortalama terörist bakımından en az 6-7 defa tamamen yok etti ama PKK hala ortada.

Çünkü birtakım güçler ülkemizin istikrar ve güvene kavuşmasını istemediler. Kürt kardeşlerimiz adına terör estirmesinin hiçbir gerekçesi yoktur. Kürt kardeşlerimizin bu terör örgütüne olan isyanları hepimizden daha fazladır çünkü örgütün en çok kanlarını döktüğü insanlar Kürt kardeşlerimizdir.

PKK tarihinin en büyük saldırılarını bu dönemde gerçekleştiriyor, DEAŞ, hiçbir sebebi yokken ülkemizde sürekli eylem arayışı içerisinde. DHKP-C ülkemizin terörle alakası olmayan yerlerine saldırılar düzenliyor. Bunun akıllı, mantıklı bir açıklaması olabilir mi?

Türkiye, belini doğrultmasın, muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasın diye FETÖ aleyhimizde propaganda yapıyor. İsteseniz de, istemeseniz de biz muhasır devletler seviyesinin üzerine çıkacağız. Batı, istediği kadar teröristleri barındırsın, ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşsınlar. Hiç umurumuzda değil, bumerang gibi dönecek onları da vuracaklar. Biz nice sıkıntıların üstesinden geldik, işte 15 Temmuz, Allah'ın izniyle Türk milleti olarak bundan sonra da her türlü tuzağı boşa çıkartarak yolumuza devam edeceğiz.

Bugün bizi sıkıntıya sokmak için terör örgütlerine kucak açanlar, silah verenler, ya artık kendinizi gizlemeniz mümkün değil. Verdiğiniz silahlardan hepinizin adresini biliyoruz. PYD, terör örgütü işte. PKK'nın yan kolu, YPG, yan kolu. Apaçık bunlar ortadayken hala siz bunu savunuyorsanız ve terör örgütü DEAŞ'ı bir başka terör örgütüyle yok edeceğim gibi safiyane bir yaklaşım ortaya koyuyorsanız kimse bunu yutmaz. Yarın bu örgütlerin hedefi haline gelmekten de kurtulamayacaksınız.

Bizim iki gözümüzü çıkarmaya çalışanlar, kaybettikleri gözleriyle ortada kalacaklar. Türkiye kendisine inanan, kendisine güvenenleri hiçbir zaman ortada bırakmamıştır. Bugünkü toplu açılış törenimiz, yatırımcılarımızın da ülkelerine sahip çıktıklarını gösteriyor. Tüm iş dünyasına çağrı yapıyorum; yatırım yapacak hiçbir iş adamımız lütfen kararını engellemesin. Güney sınırımız ve terör eylemleri sizi düşündürmesin. Erken harekete geçen avantaj kazanır. 

Bir kez daha açılışını yaptığımız enerji tesislerin hayırlı olmasını diliyorum, emeği geçen herkesi, tüm kurumlarımızı tebrik ediyorum. Kalın sağlıcakla"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.