Erdoğan: Terör devleti İsrail'in ne olduğunu tüm dünyanın bilmesi lazım

Erdoğan: Terör devleti İsrail'in ne olduğunu tüm dünyanın bilmesi lazım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu’nun açılış töreninde açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Bugün yaptığımız açılışla İstanbul'un batısındaki Kınalı mevkinden başlayıp Sakarya'nın Akyazı ilçesine kadar uzanan Kuzey Marmara otoyolunun tüm bölümlerini tamamlamış bulunuyor. Kuzey Marmara otoyolu'nu Nakkaş-Başakşehir kesimiyle büyüterek toplam 443 kilometreye çıkarıyoruz. İnşallah yeni eklediğimiz kesimi de en kısa sürede tamamlayarak hizmete alacağız. Bu otoyol, dünyanı iki kıta arasındaki insani ve ticari araç trafiği açısından da hayati öneme sahiptir.

- İstanbul'a açtığımız bu nefes borusunun anlamını en iyi şekilde bu şehirde yaşayanlar biliyor. Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya şehirlerimiz de bu rahatlıktan istifade ediyor. Bu güzergah tamamlandığında Kınalı, Tekirdağ, Çanakkale, Savaştepe otoyoluyla da birleşecektir. Böylece Türkiye'nin hem nüfus yoğunluğu hem de turizm potansiyeli bakımından en hareketli yerlerinin başında gelen Marmara Bölgesi'nin çepeçevre otoyollarla kuşatmış olacağız. 

- Silüeti yavaş yavaş ortaya çıkan 1915 Çanakkale Köprüsü, şimdiden gören herkesi kendine hayran bırakmaktadır. Kanal İstanbul da inşallah tarihe damgasını vuran bir eser olarak ülkemizin iftihar tablosu içindeki yerini alacaktır.

- Eser ve hizmet siyaseti yolculuğumuzu ülkemizin her karış toprağına ulaşacak şekilde sürdürdük. Türkiye'nin bölgesindeki ve dünyadaki konumunu medeniyetimizin ve tarihin mirasına uygun olarak yükselttik. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin çoğu salgının ilk günlerinden itibaren sağlık başta olmak üzere temel hizmetlerini vatandaşlarını sunmakta zorluk çekerken biz her vatandaşımızın yanında yer aldık. Bununla da kalmadık, coğrafyamızın dört bir yanındaki dostlarımıza da el uzattık. Ülkelerin çoğu sadece finans sektörünü ayakta tutmaya çalışırken, biz 10 milyonlarca insanımızı doğrudan destekleyen programlarla hiçbir insanımızı yalnız bırakmadık. Milletimizin sağlığını korumak için titizlikle geliştirdiğimiz tedbirlerin, üretimin, istihdamın, ihracatın, büyümenin devamını sağlayacak şekilde planladık ve uyguladık. Bu bir verimlilik projesiydi. Bu verimlilik projesini her alanda başardık. Yatırımları da ihmal etmedik. 

- Gezi olaylarıyla başlayan ve 2018 Ağustos'unda açık bir tehdit halini alan ekonomik saldırılara yatırımları ve büyümeyi engelleme çabalarına rağmen eser ve hizmet siyasetimizden taviz vermedik. 

- Yeni Türkiye'nin yükselişinin önünü kesmek için bize sürekli çelme taktılar. Ya gidin, ürettiğiniz bir şey varsa onu anlatın. Ürettiğiniz bir şey yok, o zaman bırakın da rahat çalışalım. Bizim yapacağımız daha çok işler var. Altyapıda yapacaklarımız var, adalet noktasında atacağımız adımlar var. Ulaşımda attığımız atacağımız adımlar var. Dış politikada attığımız, atacağımız adımlar var. Çekilin önümüzden de şöyle rahat ve hızla çalışmaya devam edelim. ülkemizin vaktini ve enerjisini içi boş çekişmelerle heba etmeyin. 

- Filistin'in 1947'den itibaren topraklarının bu terör devleti İsrail tarafından nasıl işgal edile edile bugünkü bir parça Filistin toprağına döndüğünü anlattılar. Anlatacağız, durmayacağız. Bu haritaları göstererek anlatacağız. Terör devleti İsrail'in ne olduğunu tüm dünyanın bilmesi lazım. Özellikle gençlerimize sesleniyorum. Gençler, bu terör devleti İsrail'i çok iyi tanımanız, çok iyi anlamanız lazım. Bizi yeniden kısır çekişmelerin, dar kalıpların, sahte gündemlerin, karanlık senaryoların kıskacına hapsetmek isteyenlere eyvallah etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz. Şunu bilin, tüm dünya mazlumları güçlü bir Türkiye'nin ayağa kalktığı, kalkacağı günü bekliyor.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.