Erdoğan: Trump ile görüş birliğine varacağımıza inanıyorum

Erdoğan: Trump ile görüş birliğine varacağımıza inanıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölgesel konularda Sayın Trump ile anlayış birliğine vararak görüş birliğine varacağımıza inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıda konuştu.

Erdoğan, 20 Ocak'ta göreve başlayacak ABD'nin yeni başkanı Donald Trump ile uyumlu çalıymayı umduklarını belirtti. Erdoğan, "Bölgesel konularda Sayın Trump ile anlayış birliğine vararak görüş birliğine varacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu ne menem iştir?"

"Masumlardan esirgenen sığınma hakkının, terör örgütü mensuplarına verildiğine" dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Sığınma hakkı, Suriyeli masumlardan, Arakanlı mazlumlardan, Afganistanlı, Afrikalı gariplerden esirgenirken FETÖ'cü ve PKK'lı teröristlere altın tepside sunuluyor. Canını kurtarmak için bir tas çorba için kapılarına gelenleri kovanlar, darbecilere ve azılı teröristlere sahip çıkmaktadır. 'Dost' demeye dilim varmıyor ama en azından müttefik bildiğimiz ülkelere yakıştıramadığımız bu tablo karşısında elbette üzülüyoruz. Bakıyorsunuz şu anda ülkemizde kara listede olup kaçan FETÖ mensubu, Amerika'da bir üniversiteye rektör olarak atanabiliyor. Bu ne menem iştir, bu nasıl bir şeydir?"

"AB halen ülkemiz için stratejik bir tercihtir"

Dünyanın beşten, Avrupa'nın ise Avrupa Birliği'nden büyük olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Avrupa Birliği'nin tam üyelik sürecine verdiğimiz öncelik değişmemiştir. Avrupa Birliği halen ülkemiz için stratejik bir tercihtir. Bir taraftan bu hedef doğrultusunda adımlar atarken, Birliğin ülkemize yönelik tutarsızlıklarına, çifte standartlı politikalarına da 'eyvallah' demeyiz. Çabalar ancak karşılıklı olursa, adımlar iki taraflı atılırsa anlamlıdır." dedi.

İslam karşıtlığı ile geniş cephede mücadele çağrısı

Türk toplumunun, İslam karşıtlığı ve kültürel ırkçılıkla mücadelede yalnız olmadığını bildiren Endoğan, şöyle devam etti:

"Aynı sorunla muhatap olan diğer Müslüman toplumlar ve göçmen gruplarla el ele verip, çok geniş bir cephede birlikte mücadele etmeliyiz. Dünyanın her yerinde ülkemize ve vatandaşlarımıza karşı şiddeti, terörü, nefreti teşvik ve tahrik eden mihraklarla kapsamlı bir hukuk, halkla ilişkiler ve sivil toplum mücadelesini yurt dışında yürütmeliyiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.