Erdoğan Türkiye'nin aşı çalışmalarında son durumu açıkladı

Erdoğan Türkiye'nin aşı çalışmalarında son durumu açıkladı

Erdoğan "Süren 8 aşı geliştirme çalışmasından 2'sinde hayvan deneyleri başarıyla tamamlandı. Yılın ilk aylarında hizmete sunmayı planlıyoruz" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üstü kapalı bir şekilde Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni eleştirerek, "Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi yok sayıp ısrarla kendi tezlerini, haritalarını kabul ettirmeye çalışanlar diplomasi masasına yaklaşmaya başladı" diye konuştu.

Erdoğan, "Türkiye'nin ayak seslerinin daha yüksek tonda duyulmaya başladıkça ülkemize sömürge gözüyle bakanların telaşları da artıyor" ifadelerini kullanırken, daha önceki konuşmasında eleştirdiği Birleşmiş Milletler'in Covid-19 salgınını önlemede de "sınıfta kaldığını" söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan Erdoğan gümdemle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan öncelikli olarak tüm dünyada ve Türkiye'de etkili olan koronavirüs salgını ve bu konuda alınacak yeni önlemler hakkında konuştu.

Türkiye'nin, Covid-19 salgınının başından beri tedbirler ve hastalara verilen hizmetler bakımından küresel çapta örnek gösterilen ülkeler arasında yer aldığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kafe ve restoranların denetimi sıklaştırılacaktır. İzolasyonda olan kişilerin kurallara uyup uymadıkları daha yakından takip edilecektir. İl bazında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ulaşım saatlerinde sınırlama yapılabilecektir. Maske ve mekan denetimlerinde uygulanan cezaların bazı kamu kurumlarında yapılacak işlemler öncesi ödenmiş olması mecburi hale getirilecek. Süren 8 aşı geliştirme çalışmasından 2'sinde hayvan deneyleri başarıyla tamamlandı. Yılın ilk aylarında hizmete sunmayı planlıyoruz. Covid-19 hastalığıyla mücadelede yeni bir safhaya geçtik. Elde edilen tecrübeye ve katedilen mesafeye göre yeni stratejiler geliştiriyoruz."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.