Erdoğan ve Putin Soçi'de bir araya geldi

Erdoğan ve Putin Soçi'de bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki tatil beldesi Soçi’de bir araya geldi.

Erdoğan görüşmenin basına açık bölümünde yaptığı değerlendirmede, iki ülke heyetinin siyasi, ekonomik ve ticari alanlarda görüştüğünü söyledi.

Putin ise Rus heyetinin, birkaç gün önce Türkiye'de sağladığı uzlaşılar doğrultusunda iki ülke arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik bugün bir mutabakat zaptı imzalanabileceğini söyledi.

Liderler yaklaşık 4 saat süren görüşme öncesinde basına konuşurken görüşme sonrası bir basın toplantısı düzenlenmedi.

Bunun yerine ortak bir yazılı basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada hem Libya'nın hem de Suriye'nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün korunması gerektiğine vurgu yapıldı:

"Suriye’de tüm terör örgütlerine karşı mücadelede dayanışma ve eşgüdüm içinde hareket etme kararlılıklarını teyit etmişlerdir.

"İki lider, Libya’nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve ulusal birliğine olan güçlü bağlılıklarını vurgulamışlardır. Libyalılar arasında mümkün olan en geniş mutabakat temelinde serbest, adil ve muteber seçimlerin düzenlenmesinin önemini vurgulamış ve BM himayesinde yürütülen Libya liderliğindeki ve Libya sahipliğindeki siyasi sürece desteklerini yinelemişlerdir. "

Türkiye-Rusya Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin müteakip toplantısının Türkiye’de gerçekleşeceği de açıklamadaki bir diğer bilgi oldu.

Kaynak: BBC Türkçe, Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.