Erdoğan Yahudi liderlerle görüştü, İsrail'i ziyaret edeceğini söyledi

Erdoğan Yahudi liderlerle görüştü, İsrail'i ziyaret edeceğini söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün New York'te 15 Yahudi liderle bir görüşme gerçekleştirdiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 Eylül Çarşamba günü New York'ta 15 Yahudi liderle bir araya geldi.

İsrail basınında yer alan habere göre Erdoğan, Yahudi liderlerle gerçekleştirdiği toplantıda anti semitizmi kınadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'i ziyaret etme planlarından da bahsetti.

Toplantıya çeşitli Yahudi örgütlerinden katılımcıların yanı sıra hahamlar, Türk Yahudi toplumu liderleri ve Amerikalı Türk Yahudileri de katıldı.

Erdoğan toplantıda, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile irtibat halinde olduğunu dile getirirken, İsrail'i ziyaret edeceğini ve ziyaret sırasında Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da namaz kılacağı için heyecanlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Büyük Amerikan Yahudi Örgütleri Başkanları Konferansı (COP) CEO'su William Daroff görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmemiz sıcak ve hoştu. İsrail Devleti ile istikrarlı ve verimli bir ilişki geliştirme konusundaki kararlılığını yineledi ve 'insanlığa karşı suç' olarak nitelendirdiği antisemitizmle mücadele konusundaki kararlılığını ifade etti.

Bir saat süren görüşmede Başbakan Netanyahu'nun Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e yapacağı ziyaretlere de değinildi. Görüşmede hazır bulunan Yahudi liderler bu ziyaretleri desteklediklerini ve ilişkileri daha da geliştirmeye kararlı olduklarını ifade ettiler."

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.