Erdoğan: Yunan askerlerin bırakılmasını sağlamam rica edildi, reddettim

Erdoğan: Yunan askerlerin bırakılmasını sağlamam rica edildi, reddettim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB görüşmelerinde kendisinden, sınırı geçtiği için gözaltına alınan Yunan askerlerin serbest bırakılmasının istendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan’daki Türkiye-AB Zirvesi’nden dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Erdoğan, sınırı geçerek Türkiye’ye girdikleri için tutuklanan iki Yunan askerinin Türkiye-AB Zirvesi’nde gündeme geldiğini belirtti. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre Erdoğan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Adaletten daha büyük değilim

Kıbrıs ve Yunanistan ile ilişkilerimiz üzerinde de duruldu. Bu konuları detaylı bir şekilde ele alma imkânı bulduk. Sınırı geçerek askeri bölgemize girdikleri için tutuklanan iki Yunan askerinin durumu konuşuldu. Konunun yargıda olduğunu, ailesinin, konsolosluk yetkililerinin askerleri ziyaret etmekte olduklarını anlattık. ‘Siz çok büyük bir ülkesiniz, siz büyük bir Cumhurbaşkanısınız, o iki askerin bırakılmalarını sağlayın’ dediler. Ben de cevaben, ‘Ben adaletten daha büyük değilim. Olay yargı aşamasındadır. Yargı makamlarının verecekleri kararı beklemek lazım’ dedim.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.