Erdoğan'a Hakaret Eden Komedyen Yeniden Ekranlara Çıkıyor

Erdoğan'a Hakaret Eden Komedyen Yeniden Ekranlara Çıkıyor

Hakkında 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret' iddiasıyla soruşturma başlatılan Alman komedyen Jan Böhmermann yeniden ekranlara geri dönüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında Almanya'da soruşturma başlatılan ZDF kanalındaki "Neo Magazine Royale" adlı komedi programının sunucusu Jan Böhmermann bu akşam yeniden seyirci karşısına çıkacak.

Jan Böhmermann, 31 Mart tarihinde yayınlanan programında Almanya'da 'eleştiri ile hiciv arasındaki farkı göstermek istediğini söyleyerek', Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında içinde hakaret içerili bir şiir okumuştu. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'daki avukatı aracılığıyla Böhmermann hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve Alman hükümetinden de Böhmermann'ın Alman ceza yasasının 105'inci maddesinde düzenlenen 'yabancı devlet temsilcilerine hakaret' suçundan yargılanmasını talep etmişti. 

Jan Böhmermann, 31 Mart'taki tartışmalı programından bu yana ilk kez ekranlara çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.