Erdoğan'a sesini duyurmak isteyen Uygur Türklerine polis engeli

Erdoğan'a sesini duyurmak isteyen Uygur Türklerine polis engeli

Geçtiğimiz gün Eyüpsultan Camii'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sesini duyurmak isteyen yaşlı bir Uygur polis engeline takıldı.

Doğu Türkistan'daki Çin baskısı sebebiyle mağduriyet yaşayan Müslüman Uygur Türkleri, geçtiğimiz gün seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmak için toplandı.

Erdoğan'ın cuma namazını kılacağı Eyüpsultan Camisi’nde toplanan Uygurların bazıları Doğu Türkistan bayrağı açmak istedi.

Polisler yaşlı Uygur’a bayrağı kapatmasını söyledi, polisle yaşanan arbedede yere düşen 81 yaşındaki Mahmut Tohti Amin'in kaşı açıldı.

Serbestiyet’e konuşan Amin şunları söyledi:

"Doğu Türkistan’da yaşayan 5 evladım, 15 torunum ve onların da daha görmek nasip olmamış çocukları var. 2016’dan beri hiçbirinin sesini bile duyamadım.

Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmak ve bizlere yardım etmesini istemek için gitmiştik. Polisler “Doğu Türkistan Bayrağı’na izin yok” dediler. Çok üzüldüm.

Birden çıkan itiş kakışta yıkıldım, yere düştüm. Elim çok acıyor muhtemelen parmağım kırıldı. Kaşım açıldı.

Zaten yüreğimiz yanıyor. Ben 31 yıldır Türkiye’de yaşıyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Cumhurbaşkanımızdan yardım istemek için gittim, bunlar oldu. Camiye bile sokmak istemediler. Bunlar yaşanmamalıydı."

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.