Erdoğan'dan ABD'ye 'S-400' mesajı

Erdoğan'dan ABD'ye 'S-400' mesajı

Erdoğan'dan ABD'ye: Türkiye'nin S-400'lere ihtiyacı var, en kısa sürede alacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yaptırıma varan krize dair açıklamalarda bulundu. ABD'li yetkililerin "S-400'lerden vazgeçerseniz, F-35 yaptırımı kalkar" mesajına atıfta bulunan Erdoğan, "Türkiye'nin S-400'lere ihtiyacı var, en kısa sürede alacağız" dedi.

Balıkesir'de konuşan Erdoğan, "Bölgemizle birlikte ülkemizi de kendi senaryolarına göre biçimlendirmeye çalışanların karşısına kendi irademizle kendi hedeflerimizle çıkma kararını verdiğimiz andan itibaren zorlu bir mücadelenin içine düştük. Ülke ve millet olarak tercihimizden asla pişman değiliz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"F-35'lere 900 milyon dolar ödeme yaptık"

"Türkiye'nin zaten proje ortağı olduğu F-35'lere de ihtiyacı var. Verirler, vermezler onu bilemem. Verdikleri takdirde anlaşmaya uyduklarının bir ispatıdır. Şu ana kadar biz ortaklığımızın gereği 900 milyon dolar ödeme yaptık. Taksitler geldikçe ödüyoruz. 120 F-35, anlaşmamıza göre bize verilmesi gerekiyor. Verilir veya verilmez. Artık dünya tek ülkeden ibaret değil."

"7 düveli önümüze katar cehenneme kadar kovalarız"

Erdoğan, konuşmasında "Biz bu orduyla değil terör örgütlerini Allah'ın izniyle tıpkı ecdadımız gibi 7 düveli önümüze katar cehenneme kadar kovalarız." ifadelerini de kullandı.

"Döviz kurunu döviz kurşunu haline getirdiler"

"Terör örgütleri aracılığıyla yapamadıklarını döviz kuruyla yapıyorlar. Döviz kurunu, döviz kurşunu haline getirdiler. 'Döviz kuru ne olacak?' diyenler varsa onlara da cevabımız ‘Bu da geçer yahu' olacaktır."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.