Erdoğan'dan Afganistan açıklaması: Taliban gerçeğini bir kenara koymak mümkün değil

Erdoğan'dan Afganistan açıklaması: Taliban gerçeğini bir kenara koymak mümkün değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan konusunda ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşme sonrası açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Afganistan konusunda ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşme sonrası açıklamada bulundu.

Biden ile yaptığı ve gündemdeki birçok meseleye değinilen görüşmenin ardından basın açıklaması düzenleyen Erdoğan, Afganistan'a dair merak edilen soruları da yanıtladı.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Afganistan konusundaki düşüncelerimizi çok açık net olarak sayın Biden'a ifade ettim. Türkiye eğer Afganistan'dan çıkmamız istenmiyorsa, özellikle orada belli bir desteğin verilmesi isteniyorsa, diplomatik, lojistik, bunun yanında mali konularda Amerika'nın bize vereceği destek büyük önem arz ediyor. Ayrıca tabii ki burada Taliban gerçeğini bir kenara koymak mümkün değil. Onlarla da birçok konuları farklı atacağımız adımlarla sürdürebiliriz. Biz Pakistan'ı da yanımıza alma düşüncemizi kendilerine söyledik, Macaristan'ı yanımıza alma düşüncemizi kendilerine söyledik. İstiyoruz ki Afganistan halkı herhangi bir sıkıntı yaşamadan istiyoruz ki bu desteği kendilerine verelim. Şu an için bir mutabakat söz konusu, bir sıkıntı söz konusu değil."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.