Erdoğan'dan balkon konuşması

Erdoğan'dan balkon konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim zaferinin ardından balkon konuşması gerçekleştirdi.

Sandıktan zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Türkiye demokrasiye ne kadar önem verdiğini gösterdi"

- Bu seçimin galibi demokrasidir. Milli iradedir. Milletimizin kendisidir. 81 milyon vatandaşımızın her bir ferdidir. Türk siyasi tarihinin en yüksek katılımlı seçiminde demokrasi şölenine katılan vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Tarih yazıyorsunuz. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere seçimler bizdekinin yarısını bile bulmayan katılımlarla yapılıyor. Türk milleti sandıkta iradesine sahip çıkarak demokrasiye haklarına ve özgürlüklerine ne kadar önem verdiğini tekrar gösterdi.

"En yakın arkadaşımızla aramızdaki fark 20 puanın üzerinde"

- Dün darbecilerin tanklarını toplarını silahlarını çıplak elleriyle durduran bu millet bugün aynı ellerle istiklaline sahip çıkmıştır. Türkiye 24 Haziran gecesini bu sabah olduğundan çok daha güvenle bakarak tamamlayacaktır. YSK az önce bu seçimin galibinin Erdoğan olduğunu açıkladı. En yakın arkadaşımızla aramızdaki fark 20 puanın üzerinde. 22 puan. Şahsıma, ittifakıma ve partime güvenen tüm kardeşlerime milletime şükranlarımı sunuyorum.

"Bahçeli'ye, Yazıcıoğlu'nun yadigarı Alperenlere teşekkürler"

- Cumhur İttifakı'nın bir diğer kanadı olan MHP'nin Genel Başkanı Bahçeli ve tüm mensuplarına teşekkür ediyorum. Yazıcıoğlu'nun yadigarı alperenlere teşekkür ediyorum. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun sandığa giderek demokratik hakkını kullanan her vatandaşıma teşekkür ediyorum. Türkiye bu seçimde partilerin ittifak tecrübesini de yaşamıştır.

"Milletimizin sandıkta verdiği mesajı da aldık"

- Hem partiler hem ülkemiz açısından hayırlıdır. Hem şahsımızın Cumhurbaşkanlığı adaylığı hem milletvekili adaylığı için çalışan AK Parti'nin tüm mensuplarına teşekkür ediyorum. Gece demediniz gündüz demediniz koştunuz koşturdunuz, çabaladınız. Milletimizin sandıkta partimize verdiği mesajı da aldık. Çok çalışacağız. Önümüzdeki dönem tüm bu eksikliklerimizi tamamlayacağız. AK Parti'yi milletimizle kurduk, getirdik.

"Yemin töreninin ardından programımızı uygulayacağız"

- Bugünden sonra da gözümüz ve kulağımız yine milletimizde olacaktır. Hemen yarından itibaren, milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için koşturmaya başlıyoruz. Yeni yönetim sistemimizle ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamlamıştık. Meclis toplanıp yeminimizi yapana kadar çalışmaları tekrar gözden geçirecek ve kemale erdireceğiz. Yemin töreninin hemen ardındanda bakanlarımızı bürokratlarımızı belirleyip programımızı uygulayacağız.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.