Erdoğan'dan Barzani'ye tehdit: Yiyecek bulamayacaklar

Erdoğan'dan Barzani'ye tehdit: Yiyecek bulamayacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mesud Barzani'ye yüklenerek, ''Böyle bir yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk, demek yanılmışız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) Pazartesi günü düzenlenen bağımsızlık referandumuyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Referandum kararını dünyada sadece İsrail'in desteklediğini ve dünyanın İsrail'den ibaret olmadığını söyleyen Erdoğan, IKBY'ye yaptırım tehdidini yineleyerek, "Şimdi biz yaptırımlarımızı uygulamaya başladığımız andan itibaren zaten ortada kalacaksın. Bir vanayı kapadığımız anda iş bitti. Bütün geliri meliri hepsi ortadan kalkıyor. Tırlar Kuzey Irak'a çalışmadığı anda bunlar yiyecek, giyecek bulamayacaklar. Öyle bir duruma gelecekler. Niye? Mecburuz, yaptırım. O zaman bunlara İsrail, nereden, neyi, nasıl gönderecek? Buyursun göndersin" diye konuştu.

Referandumun şaibeli olduğunu belirten Erdoğan, "özellikle Türkmen ve Arap nüfusun çoğunlukta olduğu yerlerde nüfus kayıtlarının imhasından zorla göçe kadar her türlü hukuksuzluğun yaşandığını" söyleyerek, böyle bir sürecin ardından yapılan bir referandumun meşru kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Neymiş, yüzde 90-92 ile onaylanmış. Bunun bir kıymetiharbiyesi var mı? Senin bağımsızlığını kim kabul edecek? İsrail. Dünya İsrail'den ibaret değil ki. Kosova'yı 114 ülke kabul etti ama hala Kosova dünyada maalesef devlet olamadı, hala sıkıntı içinde.

Kuzey Irak, sen bir İsrail'le neyi elde edeceksin? Bunlar siyaseti de bilmiyorlar. Devlet nasıl olunur, bundan da bihaberler. Referandum 'Yaptık oldu' demekle olmaz. Olmayacak, olamaz zaten.

Şimdi biz yaptırımlarımızı uygulamaya başladığımız andan itibaren ortada kalacaksın. Bir vanayı kapadığımız anda iş bitti. Bütün geliri meliri hepsi ortadan kalkıyor. Tırlar Kuzey Irak'a çalışmadığı anda bunlar yiyecek, giyecek bulamayacaklar. Öyle bir duruma gelecekler. Niye? Mecburuz, yaptırım. O zaman bunlara İsrail, nereden, neyi, nasıl gönderecek? Buyursun göndersin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.