Erdoğan'dan Biden'a: PYD varsa biz yokuz

Erdoğan'dan Biden'a: PYD varsa biz yokuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta ABD Başkan Yardımcısı Biden'ı kabul etti.

BM Genel Kurul toplantıları için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konakladığı otelde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı kabul etti. 

Beyaz Saray'dan görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada, Biden'ın iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin önemini vurguladığı kaydedildi. Görüşmede, uluslarararası koalisyon çerçevesinde IŞİD'e karşı savaşta işbirliğinin derinleştirilmesinin yanı sıra Suriye'de ateşkes ve Kıbrıs sorununu müzakereler yoluyla çözüme kavuşturmaya yönelik çabaların da ele alındığı bildirildi.

Beyaz Saray açıklamasında, Biden'ın Türk demokrasisine desteğini yinelediği kaydedilerek, "Başkan Yardımcısı, ABD'nin yasadışı ve şiddet içeren darbe girişimine karşı Türk makamlarının soruşturmalarına destek sunmaya hazır olduğunu ve hukuk uzmanlarımızın bu konuda mevkidaşlarıyla çalışmaya hazırlandıklarını vurguladı" denildi.

Açıklamada Biden'ın PKK'yı "terör örgütü" olarak gördüklerini yineleyerek, PKK'nın Türk güvenlik güçleri ve sivillere yönelik şiddetini kınadığı, aynı zamanda 'tüm Türk vatandaşlarına barış getirecek bir siyasi diyaloğa geri dönülmesi' umudunu dile getirdiği kaydedildi.

"PYD varsa biz yokuz"

Gülen'in iadesi ve Suriye'deki durumun değerlendirildiği görüşmede Erdoğan'ın Biden'a PYD/YPG'nin yer alacağı Musul ve Rakka'ya yönelik bir operasyonda Türkiye'nin yer almayacağını belirttiği öğrenildi.

Gülen'le ilgili somut veriler gelmeye başladı"

Görüşmede Joe Biden'ın Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili Türkiye'den ABD'ye daha somut veriler geldiğini söylediği öğrenildi. Görüşmede yer alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Biden'a 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yeni dosyalar iletti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.