Erdoğan'dan Cerablus Açıklaması: Onlar Kaçacak Biz Kovalayacağız

Erdoğan'dan Cerablus Açıklaması: Onlar Kaçacak Biz Kovalayacağız

Erdoğan, operasyonların kesintisiz devam edeceğini bildirerek, "Terör örgütünün kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi"ne katılarak vatandaşlara hitap etti.

Gaziantep'e taziye ziyareti için geldiğini belirten Erdoğan, "20 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep terörün en alçak yüzüne maruz kaldı. Terör 14 yaşında bir çocuğu intihar bombacısı olarak kullanıp Akdere Mahalle'mizdeki bir kına gecesinde adeta kan akıttı, canlar aldı." ifadesini kullandı.

Saldırıda 34'ü çocuk 54 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 44'ü çocuk 94 vatandaşın da yaralandığını anımsatan Erdoğan, "Saldırı öylesine vahşiydi ki hala kimliği tespit edilemeyen mevtalarımız var." dedi.

"CERABLUS'UN SAHİPLERİ ŞİMDİ CERABLUS'A YERLEŞMEYE BAŞLADI"

Erdoğan, PYD ve IŞİD'e karşı yürütülen Cerablus operasyonu hakkında şunları kaydetti:

"Gaziantep, bunun en güzel örneğidir. İşte Cerablus. Ne oldular? Karkamış'ı rahatsız ettiler, sürekli Karkamış'a havan toplarıyla saldırdılar. Bir sabır, iki sabır, üç sabır, dört, beş, on. Sabır, sabır, sabır... 'Artık yetti.' dedik, 'Öyleyse gereği yapılacak.' dedik. Şimdi işte buyrun Cerablus boşaltıldı. Cerablus'un sahipleri şimdi Cerablus'a yerleşmeye başladı. Gaziantep'te Cerabluslu kardeşlerimden, Cerablus'a dönmek isteyenlere her türlü desteği vereceğiz, yardımı vereceğiz. Artık herkes yerini bilecek. Özgür Suriye Ordusu'na her türlü desteği verdik ve onlar da gerekli operasyonu yaptılar." ifadelerini kullandı.

"ALFABEDE BİLE HARF KALMADI"

Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bugün dünyanın en kanlı terör örgütlerinin aynı coğrafyada faaliyet göstermesi tesadüf değildir. Bakıyorsunuz, birbirlerine karşı gibi görünen bu terör örgütleri birbirlerinin değil, sadece masum insanların kanını döküyor. Terör örgütleriyle mücadele etmek için bölgeye gelmek için masum kanı dökmenin dışında bir iş yapmıyor. DAEŞ, PKK, YPG, DHKP-C, FETÖ Türk milletine ihanetinizi anlatan örgütlere isim bulmaktan alfabede bile harf kalmadı."

Bu örgütlerin hepsinin arkasında aynı surat olduğunu bildiklerini kaydeden Erdoğan, "artık bu kirli oyundan vazgeçilmesi gerektiğini" vurguladı.

"IŞİD'İN TEMİZLENMESİ İÇİN HER TÜRLÜ KATKIYI VERECEĞİZ"

Erdoğan, "Türk milleti olarak biz bin yıldır kesintisiz mücadeleyle yaşadığımız bu coğrafyada her türlü zorluğa dayanırız ama çok iyi biliyoruz ki bölgeyi ve özellikle bu bölgeyi kana, ateşe boğanlar bu ateş kendilerine değdiğinde aynı dayanıklılığı gösteremezler. Onun için diyorum ki gelin bir an önce ülkemizi de bölgemizi de dünyayı da bu terör belasından kurtaralım. Biz, 'Hazır ol cenge, eğer sulh-u salah istersen' ifadesi gereğince her zaman mücadeleye hazırız. Fakat arzumuz daima barıştan, huzurdan, esenlikten yanadır." diye konuştu.

"Bölgemizin terör örgütlerinden temizlenmesi için üzerimize düşenleri yapmakta kararlıyız. Sınırlarımız içinde ve yakınında hiçbir terör örgütünün faaliyetine asla müsamahamız yoktur, olmayacaktır." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"DAİŞ'in Suriye ve Irak'tan temizlenmesi için yürütülen çalışmalara her türlü katkıyı vereceğiz. Cerablus'ta bunun için varız, Başika'da bunun için varız. Gerekirse diğer bölgelerde de aynı şekilde sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağız. PYD denilen bölücü örgütün Suriye kolu hususunda da aynı kararlılığa sahibiz. Bu terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Bilinmelidir ki 15 Temmuz'da FETÖ'ye yol vermeyen bu milletin diğer terör örgütleriyle mücadele konusundaki kararlılığı da gücü de katlanarak artmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.