Erdoğan'dan 'çöken bina' açıklaması: Sabrımız taştı

Erdoğan'dan 'çöken bina' açıklaması: Sabrımız taştı

Kartal'da arama kurtarma faaliyetlerinin tamamlandığı çöken binadan 21 cesede ulaşıldı. Erdoğan olayla ilgili, "Kentsel dönüşüm değişim olsaydı, bunlar planlı olsaydı, kaçak yapılaşma olmasaydı başımıza bunlar gelir miydi? Artık sabrımız taştı" dedi.

İstanbul'un Kartal ilçesinde Çarşamba günü çöken sekiz katlı binanın enkazından bir cansız beden daha çıkarıldı. Can kaybının 21'e yükseldiğini açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu ana kadar enkaz altından 14 kişinin sağ çıkarıldığını belirtti.

Soylu ile birlikte İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyen Çevre ve Şehirclik Bakanı Murat Kurum, çöken apartmanın bulunduğu bölgedeki binaların risk analizinin yapılacağını ifade etti. Kurum, söz konusu apartmanın etrafındaki 10 binanın güvenlik gerekçesiyle boşaltıldığını söyledi. Yetkililer, olaya ilişkin adli ve idari soruşturma sürdüğünü belirtti.

Arama kurtarma çalışmalarına son verildi

Enkaz kaldırma ve arama çalışmalarının sona erdiği binanın zemin etüdü yapılmaya başlandı. Yeşilyurt Apartmanı'nın zemin etüdünün tamamlanmasının ardından, bitişiğinde yer alan ve risk taşıyan Yunus Apartmanı'nın da yıkımı gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün olay yerinde İçişleri Bakanı Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile birlikte incelemede bulundu.

Olayda yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaret eden Erdoğan, binanın çökmesi sonucu hayatını kaybeden Alemdar ailesinin dokuz ferdinin Kartal'daki cenaze törenine de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda halka hitap ederek yaptığı konuşmada, Kartal'da yaşanan olaya değinerek "Kentsel dönüşüm değişim olsaydı, bunlar planlı olsaydı, kaçak yapılaşma olmasaydı başımıza bunlar gelir miydi? Artık sabrımız taştı" dedi.

Erdoğan, "AK Partili belediyeler başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte yoğun bir çalışmaya gireceğiz. Enkaz tamamen kaldırıldıktan sonra İçişleri, Adalet, Sağlık Bakanlıklarımız, hep beraber bir araya gelecek ve nasıl bir eylem yapacağız, başsavcının verdiği raporu alacak, buna göre de adımlarımızı atacağız. Ama bunlar kararlı adımlar olacak" diye ekledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.