Erdoğan'dan İslam dünyasına çağrı: Paramız, altın olsun

Erdoğan'dan İslam dünyasına çağrı: Paramız, altın olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslami finansın uluslararası döviz baskısından kurtulması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul'da yapılan Borsa İstanbul ile İslam Kalkınma Bankası Arasında İmzalanacak Stratejik İş Birliği İçin Mutabakat Zaptı Gong Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, İslami finansın uluslararası döviz baskısından kurtulması gerektiğini vurgulayarak “Biz bunları artık şu veya bu parayla değil, gelin bu paraları altına dönüştürelim ve altınla ifade edelim. O zaman o para birimlerinin baskısı altında kalmayız” dedi.   

"ALTIN BORSASINI GÜÇLENDİRELİM"

Erdoğan, toplantıda Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin doların diğer paralar karşısında ne noktaya geldiğini, nasıl değer kazandığını gösterdiğini aktararak, şunları söyledi:

"Bakıyorsunuz o dolarizasyonu yönetenler, idare edenler durdukları yerde çok ciddi paralar kazanıyorlar. Ben de bugün dedim ki 'Gelin biz burada yeni bir adım atalım.' Nedir? Altın borsasını güçlendirelim. Enstrüman olarak altın üzerinde münasebetlerimizi geliştirelim. En adil enstrüman burada altındır. Bununla yürüyelim. Bize yakışan da budur. Olması gereken de budur. Tarihe baktığımız zaman da bunu görürüz ama bundan koptuk. Şimdi bobini sürüyor, basıyor doları oradan kazanıyor. Öyle mi? Yorulmuyor, terlemiyor, herhangi bir şey yok. İşte onun için altın borsasını doğrusu çok çok önemsiyorum ve bu konuda ilgili kurumlarımız, başta Merkez Bankası olmak üzere daha çok çalışmalı, BİST bu noktada çok daha fazla çalışmalı. Çünkü o ayrı bir öz güven verecektir. Altın farklı bir şey."

Bugünkü organizasyonun buluşmanın, taraflar, ülkeler ve insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, emeği geçenleri de tebrik etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.