Erdoğan'dan 'İstanbul'da üçlü zirve' açıklaması

Erdoğan'dan 'İstanbul'da üçlü zirve' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Mart tarihinde İstanbul’da bir zirve yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Mart tarihinde İstanbul’da bir zirve yapılacağını açıkladı. Erdoğan, İstanbul’daki zirveye Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un katılacağını söyledi.

Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın da toplantıya gelmesinin mümkün olabileceğini söyledi. Brüksel’den dönüşte uçakta konuşan Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenlere kapılarını kapatmayacağını, Yunanistan’ın da göçmenlere kapılarını açmak zorunda olduğunu söyledi.

"Patroit konusunda yumuşama var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Türkiye’ye Patriot füze savunma sistemleri konusunda yumuşama gösterdiğini söyledi. Erdoğan, Washington’un, Ankara’dan Rusya’dan satın alınan S-400 sistemini faaliyete geçirmemesini istediğini söyledi.

Erdoğan, Patriotların satışı yapılması halinde ABD'ye Türkiye’nin bu sistemi de satın almaya hazır olduğunu söylediğini belirtti.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.