Erdoğan'dan Rusya-Ukrayna görüşmeleri öncesinde açıklamalar

Erdoğan'dan Rusya-Ukrayna görüşmeleri öncesinde açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki Barış Masası görüşmesi öncesinde açıklama yaptı. Erdoğan, "Tüm uluslararası platformlarda iki tarafın (Rusya-Ukrayna) da hakkını, hukukunu koruyan adilane bir yaklaşım sergiledik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Barış Masası görüşmesi öncesinde açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

- Çatışmalar bizleri derinden üzüyor. Barışı tesis etme yolundaki gayretlerinize katkı sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz. 

- Çatışmanın uzaması hiç kimsenin yararına değildir.

- Tüm uluslararası platformlarda iki tarafın (Rusya-Ukrayna) da hakkını, hukukunu, hassasiyetlerini koruyan kollayan gözeten, adilane bir yaklaşım sergiledik.

- Bölgesinde pek çok acıya şahitlik etmiş bir ülke olarak Karadeniz'in kuzeyinde benzer bir tablonun ortaya çıkmaması için çalıştık, çabaladık.

- Barış ve istikrar için sorumluluktan kaçınmadık. Bir an önce ateşkesin sağlanması herkesin faydasınadır. 

- Tüm dünya sizlerden gelecek hayırlı ve müjdeli haberleri bekliyor. Liderlerinizin yönlendirmesiyle barışa zemin hazırlıyorsunuz. Görüşmelerden sonuç alınması gereken bir dönemdeyiz. 

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.