Erdoğan'dan "son kez adaylık" sinyali

Erdoğan'dan "son kez adaylık" sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun'da yapılan toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda Vezirköprü Devlet Hastanesi, Asarcık-Kavak Yolu, 19 Mayıs Üniversitesi Ballıca Kampüsü ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"20 yıldır asırlık sorunları çözmekle kalmadık. Gelişmiş ülkelerin bile gıptayla baktığı bir hizmet altyapısı kurduk. Şimdi Türkiye gerçekten farklı bir ülke diyorlar. Yaşanan her küresel kriz, ülkemizin sahip olduğu gücün daha iyi anlaşılmasına vesile oluyor

Ekonomide küçülmenin konuşulduğu bir dönemde istihdam kapasitemizin gücünü gördük. Enerji krizinde imkanlarımızı en üst seviyede harekete geçirmek için yaptığımız yatırımların gücünü gördük. Her krizde kendi gücümüze dayanarak yeni fırsatları değerlendirme potansiyelimizi daha ileri taşıdık. Türkiye yüzyılına böyle bir iklimde giriyoruz.

"Kale içeriden fethedilir"

12 yıl önce, 2023 hedefleri ile milletimizin huzuruna çıktığımızda birileri kıt aklınca bizimle dalga geçmişti. Aradan geçen yıllar boyunca bu hedefleri hayata geçirerek bugünlere geldik.

İnşallah, 2023'te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye yüzyılının inşasını başlatıp, bu kutlu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz.

Seçime kadar girmedik ev, kazanmadık gönül bırakmamanızı bekliyorum. Kale içeriden fethedilir. Kalenin içinde kim var? Bayanlar var. Bayanlarla bu işi bitirdik mi 2023 bitmiştir.

"İthal danışmanlarla yürümedik"

Bu kardeşiniz 50 yıldır siyasetin içinde. 50 yıldır halkıyla yattı, kalktı. Buralara böyle geldik. Hep milletimizin diliyle konuştuk. Milletimizin sevinciyle sevindik. Üstad ne diyor, 'ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın, gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın...'

İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda. Siz varsınız yeter. İthal danışmanlar falan filan nedir, geç o işleri. Gözümüz de kalbimiz de hep milletimize baktı.

"Yarın Putin ve Zelenski ile görüşeceğim"

Yarın Sayın Putin ve ardından Sayın Zelenski ile görüşeceğim. Neler yapabiliriz bunu konuşacağız. Biz dünyayla beraberiz, ithal ürünlerle değil.

Her seçim, bir yol ayrımıdır. Milletimiz bizi 15 seçimdir bizi birinci yaparak iradesini büyük ve güçlü Türkiye yolunda ilerlemekten yana kullandı.

Bunca yıldır ülkeyi yöneten bir kişinin, elbette eksiklikleri, hataları olabilir. Eski Türkiye'nin en büyük sorunu, milletin yetki verdiklerinden; ülkeye ve millete vermedikleri hizmetin hesabının sorulmamasıydı. Biz bu muhasebeyi kimseye bırakmadan kendi kendimize yapıyoruz. Söz verip de yapamadıklarımızın peşinden koşuyoruz.

Türkiye'yi 20 yılda 3 kat büyütmeyi yeterli bulmuyor, 2 kat daha büyüterek dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına sokmayı hedefliyoruz. Milletimize kazandırdığımız hizmetleri yeterli bulmuyoruz. Teknolojiden özgürlüklere her alanda geleceğin dünyasının alt yapısını kurmayı hedefliyoruz.

Ülkemizin dört bir yanında inşa ettiğimiz eserleri yeterli bulmuyoruz. TOGG gibi, 500 bin yeni konut projesi gibi daha fazlasını yapmayı hedefliyoruz."

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.