Erdoğan'dan Taliban ile görüşme açıklaması: Afgan halkına her türlü desteği vereceğiz

Erdoğan'dan Taliban ile görüşme açıklaması: Afgan halkına her türlü desteği vereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taliban ile görüşmelere dair açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı İstanbul'daki Hz. Ali Camii'nin çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının Afganistan konulu satır başları şöyle:

"Taliban dünyada kabul arayışları içerisinde. Henüz ülkeler Taliban'ın şu anki durumunu kabul etmiş değiller. Ülkelerin kendilerini kabulu noktasında arayışları var. Arkadaşlarımızla yaptıkları görüşmelerde özellikle destekler noktasında gerek insani yardım gerek Afganistan'daki yeni sürecin işlerliği konusunda talepleri oldu. Bu talepler konusunda her türlü desteği Afgan halkına vereceğiz. Yeter ki Afganistan'daki bu yönetim gerçekten uluslararası ilişkilerde hakikatten Afgan halkının haklarını korumada adil bir yaklaşım içerisinde olsun. Münasebetlerinde bizlerle, uluslararası ilişkilerde adil bir yaklaşım içinde olsunlar.

Böyle bir adımın atılması halinde Afgan halkı ile bizim kadim dostluğumuz var bunu bir kenara koymamız mümkün değil. Afganistan'ın alt yapısında üst yapısında bizim çok emeklerimiz oldu. Son ana kadar sürdürdük. Kabil Havaalanının işletmesini bizler sürdürüyorduk. Bundan sonraki süreçte de anlaşma yapılabilirse bu tür adımları atabiliriz."

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.